Vérnyomásmérő legjobb

Vérnyomásmérő legjobb

A vérnyomásmérő legjobb tulajdonsága, hogy bárki könnyedén beszerezheti. Nem kell hozzá orvosi recept, vagy kórházi lelet, akinek szüksége van rá, az egyszerűen csak besétál egy olyan boltba, ahol ilyen termékeket értékesítenek, és kiválasztja a számára legmegfelelőbb darabot. Sőt, ezek a gyógyászati segédeszközök akár otthonról, a kényelmes fotelben ülve is megrendelhetők az online boltokból. Bár ember legyen a talpán, aki mindenféle előzetes utánaolvasás és böngészés nélkül képes önállóan vérnyomásmérőt választani. Ezen termékek piaca ugyanis óriási. Ma már számtalan típusú és tudású készülék közül lehet válogatni. És mint tudjuk, a nagy választék sok esetben hátráltatja a döntést. A vérnyomásmérők esetében is így van. Számomra legalábbis komoly fejtörést okozott az első ilyen eszközöm beszerzése.

Hiszen azt sem tudtam, hogyan álljak neki a keresésnek, mit kell figyelnem, és mitől kell óvakodnom a választás során. Szerencsére ma már tapasztalt vagyok a témában, és tudom, hogy mik azok a kritériumok, amiknek feltétlenül meg kell felelnie az adott eszköznek.

Mindezek mellett a vérnyomásmérő legjobb tulajdonsága (azaz a könnyű beszerezhetősége) mellett számos egyéb előny is megemlíthető ezen készülékekkel kapcsolatban. Legnagyobb pozitívuma például, hogy azonnal jelzi a használójának, ha probléma van az egészségi állapotában. A ma kapható vérnyomásmérők többsége ugyanis pontos értékekkel prezentálja a mért vérnyomást, ráadásul számtalan darab még a szabálytalan szívritmust is képes detektálni és jelezni.

Vagyis a vérnyomásmérés életet is menthet. Hozzá kell tenni, hogy sokan például nem is tudják, hogy magas vérnyomásban szenvednek, illetve olyanok is akadnak szép számmal, akik tíz-húsz éven keresztül nem diagnosztizált, kezeletlen hipertóniával élnek. Ez rendkívül veszélyes. A hosszútávon fennálló magas vérnyomás ugyanis folyamatosan terheli a testet és kezelés nélkül óriási károkat okozhat a szervezetben. Ez pedig akár szívinfarktushoz, a legrosszabb esetben pedig halálhoz is vezethet. Szóval egy jó vérnyomásmérőt minden embernek be kellene szereznie, és persze használnia is kellene minden nap.

Hiszen csak így bizonyosodhat meg róla az ember, hogy nincs probléma a vérnyomásával és az egészségével. És ahogy az már említésre került, ehhez nincs szükség egyébre, csak a kiszemelt készülék ellenértékére. Ez azonban ne rettentsen el senkit, napjainkban már meglehetősen kedvező áron lehet minőségi vérnyomásmérőt vásárolni. Persze határ a csillagos ég. Vannak kifejezetten borsos árú termékek is. Egy dolog azonban biztos: mindenki megtalálja a piacon a számára legkedvezőbb árfekvésű terméket.

Persze a vérnyomásmérő legjobb tulajdonságai mellett meg kell említeni a legrosszabbakat is. Egyrészt meg kell jegyezni, hogy vannak olyan termékek, melyek klinikailag nem validáltak. Vagyis ezek az eszközök nem estek át a független hitelesítési eljáráson. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nem ellenőrzött darab nem tartozik a legpontosabb eszközök közé. Én azonban a magam részéről nem szívesen vásárolnék nem validált darabot. Másrészt némely vérnyomásmérő nem túl felhasználóbarát. A régi típusokat például kényelmetlen használni, nehezek, nagy helyet foglalnak. Az új típusok azonban már fájdalommentesen mérnek, többféle kényelmi szolgáltatást (például vérnyomásátlag-számítást, grafikus ábrázolást, adatátviteli kapcsolatot) biztosítanak.

Ezért én biztosan ez utóbbiak között válogatnék. Mindezek mellett az sem mindegy, hogy milyen a vérnyomásmérő kezelési módja. A manuális típusok például sokak számára nehezen alkalmazhatók. Ezek a hagyományos készülékek ugyanis sztetoszkópos vizsgálatot végeznek, így ahhoz, hogy pontos eredmények kerüljenek leolvasásra, szükségeltetik egy bizonyos fokú szakértelem is. A digitális típusokkal nincs ilyen probléma. Mindent automatikusan végeznek. Egy gombnyomással elindítható velük a mérés. A félautomata darabok is megfelelők az otthoni használatra, de a teljesen automata változatok számítanak ma a legjobb vérnyomásmérőknek a piacon.

Ezek az eszközök ugyanis még a mandzsettát is automatikusan fújják fel, a felhasználóknak pedig csak annyi a feladatuk, hogy leolvassák a kapott mérési eredményeket.

Mi itt néztünk köröl vásárlás előtt