Fogbeültetés Zalaegerszeg

Fogbeültetés Zalaegerszeg

A fogbeültetés Zalaegerszegen is ugyanúgy történik, mint bárhol máshol a világon. Ennek a beavatkozásnak ugyanis speciális menete van, melyet napjainkban minden egyes fogászatban hasonlóképpen végeznek. Az eljárásról tudni kell, hogy ez a legmodernebb formája a hiányzó fogak pótlásának. Azaz, ha tartós, biztonságos, funkcionálisan kiváló és mutatós megoldásra van szükség, a legjobb, ha a páciens az implantációt választja.

A fogbeültetés egyébként nem újkeletű fogászati kezelés, már több évszázada használnak különféle módszereket az elvesztett fogak helyettesítésére (sőt, a régészeti leletek alapján már az őskorban is voltak próbálkozások ennek kivitelezésére). Az implantátumok pedig 25 évvel ezelőtt kerültek először alkalmazásra. Szerencsére napjainkban már Zalaegerszegen is számos fogászat nyújt kimagasló minőséget képviselő fogbeültetést, mely beavatkozásnak egyébiránt nagyon sok előnye van. Például a fémkerámia koronákkal ellentétben nem eredményeznek kék-lila árnyalatú elszíneződéseket, kiválóan pótolják a fog látható és nem látható részeit is, tökéletesen illeszkednek, mellyel természetes hatást, és érzetet biztosítanak, valamint a legtartósabb fogpótló megoldást biztosítják.

Nem csoda hát, hogy a fogbeültetés Zalaegerszegen is meglehetősen népszerű beavatkozásnak számít. Már csak azért is, mert az eljárás során alkalmazott implantátumok (melyek egyébként kis csavarok, amikkel a foggyökér pótlását valósítják meg) minőségi titániumból készülnek, így semmiféle allergiás reakciót nem okoznak, és viszonylag is százalékban lökődnek ki, tehát minden páciens számára optimális megoldást jelenthetnek. Egyébiránt nem csak egy, hanem több (2-3 egymás melletti, vagy akár teljes sor) fog pótlására is lehetőség van a fogbeültetés során. Sőt, ezzel a beavatkozással lehetőség van akár a már meglévő protézist műgyökérrel fixálni a szájüregben, jóval komfortosabb és természetesebb rágást biztosítva ezzel a pácienseknek.

Ahogy az már említésre került, a fogbeültetés menete napjainkban minden fogászatban (így a zalaegerszegi fogorvosoknál is) ugyanolyan. Vagyis első lépésként a páciensnek konzultáción kell részt vennie, mely során az orvos felállítja a diagnózist. /Ez az egyik legfontosabb feladat a beültetés folyamatában, hiszen precíz tervezés nélkül nem lehet sikeresen kivitelezni az eljárást./ A doktor a konzultáció során elvégzi az általános fogászati ellenőrzést, majd az esetek többségében állkapocs-panorámaröntgent is készít annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a foghíjas részek állapotáról. Ezt követően pedig tájékoztatja a pácienst a szükséges beavatkozásokról, illetve azok menetéről. Második lépésként az orvos eltávolítja az implantáció leendő helyén lévő csonkokat, szuvas fogakat, majd körülbelül 3-6 hónapot kell várni a kihúzott fogak helyének begyógyulására. Amennyiben első fogak is érintettek az implantációs folyamatban, ideiglenes pótlást is kap a páciens.

A fogpótlás harmadik lépcsője a csontpótlás. Erre akkor kerül sor, ha már több éve foghiányos a páciens, ilyenkor ugyanis első lépésként el kell végezni a csontállomány „renoválását” az optimális sűrűségű és vastagságú csontozat elérése érdekében. A csontpótlás arcüreg megemeléssel és állcsont vastagítással is történhet. Ezen kezeléseket követi a fogbeültetési folyamat negyedik lépése, a titánium csavar elhelyezése (természetesen helyi érzéstelenítéssel). Ez az eljárás a csontfészek létrehozásából, a becsavarozásból, valamint a nyitott fogíny lezárásából áll. Illetve szükség esetén ideiglenes fogpótlást is megvalósítja az orvos. A beavatkozás utolsó lépése a fogkorona felhelyezése, melyet egyébként fogtechnikai laborban készítenek el.

Összefoglalásképpen: az implantátumok napjainkban nagyon népszerűek, a fogbeültetés Zalaegerszegen is egyre keresettebb, ami nem meglepő, ez a megoldás ugyanis jóval tartósabb, mint a többi fogpótló kezelés. És ez a beavatkozás még annak ellenére is előnyösebb, hogy jóval időigényesebb a megvalósításuk. A fogbeültetés eredményeképp ugyanis a pótlás esztétikus és tartós lesz, ráadásul nem kell attól tartani, hogy egy-egy keményebb, rágósabb étel tönkreteszi, esetleg elmozdítja azt a helyéről.

Mi őket választottuk